Οι καθηγητές του 5ου Γυμνασίου επιμορφώνονται για το ATS2020

Το 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο μας, συμμετέχει μαζί μ’ άλλα οκτώ Γυμνάσια της χώρας, στο Ευρωπαϊκό έργο ATS2020oi77d5tw

Από το προηγούμενο σχολικό έτος 2015-2016 και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2016 έως το τέλος Ιουνίου 2016, ορισμένοι καθηγητές του σχολείου μας που εκδήλωσαν επιθυμία συμμετοχής στο έργο παρακολούθησαν τρία πολύωρα σεμινάρια σχετικά με την μεθοδολογία υλοποίησης του έργου.

Σεμινάριο ATS2020 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, 24 Οκτωβρίου 2016.

Σεμινάριο ATS2020 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, 24 Οκτωβρίου 2016.

Με την έναρξη της φετινή σχολικής χρονιάς 2016-2017, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας αποφάσισε επίσημα τη συμμετοχή του Σχολείου μας στο Ευρωπαϊκό έργο. Eπτά εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας, οι κ. Β. Αρσενοπούλου (Ιστορία), κ. Π. Καλομοίρη (Βιολογία), κ. Κ. Κοεμτζίδου (Μαθηματικά & Πληροφορική), κ. Α. Παπαδοπούλου (Αρχαία μτφ.), κ. Κ. Τζίμας (Χημεία), ο Υποδιευθυντής κ. Α. Σπανός (Τεχνολογία) και ο Διευθυντής κ. Ν. Κοκκινάκης (Φυσική), ανέλαβαν την ευθύνη να υλοποιήσουν το έργο, εντάσσοντας τη σχετική φιλοσοφία του στην ύλη των μαθημάτων που διδάσκουν, τηρώντας όμως το πλαίσιο του ισχύοντος αναλυτικού προγράμματος σπουδών. Συντονίστρια είναι η κ. Κ. Κοεμτζίδου και γενικός υπεύθυνος του έργου στο Σχολείο μας, ο Διευθυντής Ν. Κοκκινάκης.

Φέτος για τις ανάγκες του έργου έχουν γίνει δύο Σεμινάρια (στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας και στο Σχολείο μας) και δύο διαδικτυακά για τους Συντονιστές & Υπευθύνους των σχολείων που συμμετέχουν.

Οι καθηγητές του σχολείου μας έχουν αφιερώσει ήδη αρκετές δεκάδες ώρες δουλειάς για τις ανάγκες του προγράμματος ATS2020.  Η μοναδική ανταμοιβή τους είναι ικανοποίηση που παίρνουν από την υψηλή ανταπόκριση των μαθητών, που φοιτούν στο πειραματικό τμήμα.

Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Ε.π.

 

 

Categories: ... και τα εν οίκω εν δήμω, 5ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας | Ετικέτες: ,,,,, | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: